-
SHS > Branscher > Säkerhetslösningar för skola och universitet > Brandsäkerhet för skola och universitet
skola_och_universitet_001

Säkra skolor och universitet, med brandskydd från Autronica.

Kompetenta detektorer och larm som förhindrar fasadbränder och underlättar snabb utrymning av lokaler. Med brandskydd från Autronica får hela skolområdet ett komplett, modernt och pålitligt brandskydd.

Brandskydd för skolor och universitet

Under dagtid är Sveriges skolor och lärosäten fyllda av aktivitet. Med tusentals elever och lärare i rörelse måste brand upptäckas i tid och säker utrymning kunna ske. På kvällar, nätter och helger riskerar samma skolor att bli mål för anlagda bränder, med omfattande skador på utrustning och byggnader som följd. Genom Autronica har SystemHouse Solutions ett komplett utbud av brandskydd som säkrar både inomhus- och utomhusmiljön. Dag som natt.

man-pekar-p-dator

SystemHouse Solutions och Autronica säkrar flertalet lärosäten i Sverige

Skolor är dessvärre hårt drabbade av bränder, de allra flesta startas med uppsåt. En brand i en skolbyggnad kan orsaka mycket materiella skador, men även organisatoriska problem när verksamheten måste hitta andra lokaler under återställandet. SystemHouse Solutions brandsäkerhetslösningar är specifikt anpassade för att skydda campus, skolor och universitet, och finns idag på flertalet universitet och skolor runt om i Sverige.

Moderna brandskyddslösningar för skolor och universitet.

Kunskap är nyckeln

För att minimera allvarliga konsekvenser vid brand är det viktigt att skolpersonalen har kunskap för att kunna agera rätt vid en brand. Det innebär bland annat att de ska kunna läsa av brandlarmsskåpet och  enkelt se var brandlarmet kommer ifrån. De ska också kunna släcka en mindre brand och utrymma byggnaden säkert och effektivt om det krävs.

Tydligt och driftsäkert brandskydd

Det är med andra ord oerhört viktigt att skolor och universitet har ett brandskydd som är lätt att hantera, driftsäkert och flexibelt. Autronicas integrerade brandlarmssystem erbjuder en lättanvänd, driftsäker och modern lösning som uppfyller alla säkerhetskrav och som innehåller några av de mest pålitliga produkterna marknaden har att erbjuda.

Fasadskydd förhindrar bränder

Autronicas koncept för fasadskydd är en optimal lösning för skolor. Skyddet innebär att en fasadbrand upptäcks på några sekunder, med hjälp av detektorer som placeras på väggen och som känner av värmeskillnader längs med husväggen. Med fasadskyddet, som tar hjälp av infraröda strålar, upptäcks branden efter några få sekunder till skillnad från lösning med en värmedetekterande kabel som monteras högt upp på fasaden. En lösning med Autronicas fasadskydd kan därför vara avgörande vid en brand när skolan är stängd.

AutroMaster V ger snabb överblick

Larmpresentationssystemet AutroMaster V övervakar hela anläggningen. Med hjälp av sitt intuitiva grafiska gränssnitt skapas en tydlig överblick av de övervakade områdena vilket gör att personalen ser var i byggnaden larmet går och kan evakuera skolan på ett effektivt sätt.

Skydda skolbyggnaden med smart fasadskydd

Skolor är några av de mest utsatta byggnaderna när det kommer till anlagda bränder. Med Autronicas fasadskyddslösning upptäcks anlagda bränder i ett tidigt skede vilket ger stor möjlighet för en brand att släckas i tid innan den sprids.

Lidköpings kommun

Enkelt handhavande av brandlarmscentraler uppskattas av personal inom Lidköpings kommun, där skolor, förskolor och äldreboende brandsäkras med Autronica.

Många av Nordens mest krävande verksamheter förlitar sig på vårt säkerhetskunnande.

Det är ingen slump att SystemHouse Solutions produkter sitter installerade på sjukhus, häkten, museum, industrier och kontor över hela Skandinavien. Genom smarta lösningar garanteras driftsäkerhet och högsta skydd av fastigheter och personer dygnet runt. Vi är mycket stolta över alla våra nöjda kunder, här får ni möta några av dem.

Kontakta oss för
mer information

Skicka ett meddelande