-
SHS > Branscher > Säkerhetslösningar för stat & kommun > Besökssystem för stat och kommun
stat_och_kommun_002

Trygga, smidiga besöksflöden inom offentlig sektor.

Med besökssystemet Check In blir besök och besökshantering både enklare och tryggare. Smarta funktioner i kombination med ett användarvänligt, flexibelt gränssnitt sparar dessutom både tid och pengar för verksamheten.

Besökssystem för stat och kommun

Många kommunala och statliga verksamheter har stora besöksflöden som innefattar medarbetare, entreprenörer, medborgare, brukare och externa mötesdeltagare. SystemHouse Solutions besökssystem Check In hanterar enkelt stora och varierade besöksflöden, vilket förenklar och effektiviserar besökshanteringen. Medarbetare och andra som är behöriga får genom passerkort eller taggar enkelt tillgång till de dörrar och entréer som de behöver tillgång till. Besökare ringer på en klocka eller anmäler sig i receptionen om de ska på möte, oavsett om receptionen är bemannad eller inte.

NKT_unmanned_reception.jpg

Avlasta receptionen, utan att minska säkerheten

Många kommuner har ett kösystem som innebär att besökare får vänta på sin tur för att anmäla sitt ärende. Med besökssystemet Check In kan receptionisterna avlastas, samtidigt som besökaren får snabbare service. Besökare som har avtalat möte checkar själva in och får kontakt med personen de ska träffa utan att behöva stå i kö för att anmäla sig i receptionen. Det går dessutom enkelt att lägga in specifika knappar på systemets display för olika ärenden, som till exempel bygglov, samhällsservice eller konsumentvägledning.

Modern, flexibel och effektiv besökshantering

Om er verksamhet sköter hantering av besökare manuellt, med hjälp av liggare, bör ni ersätta detta med ett digitalt besökssystem. Det kommer spara tid och pengar, samtidigt som det ger både personal och besökare en mer tillförlitlig och smidig upplevelse. Check In är ett digitalt, smidigt alternativ med både hård- och mjukvara som hanterar allt från GDPR, utrymningslistor, taxibeställningar, tillfälliga incheckningsknappar för kurser, post- och budhantering samt gruppbesök. Med Check In kan man enkelt effektivisera all besöksmottagning och omfördela resurser.

Inbyggd funktionalitet för större grupper

Större föranmälda grupper som kommer för möten checkas mycket snabbt in genom Check Ins gruppincheckning. Dessutom kan besöksbrickor skrivas ut i förväg och lämnas ut tillsammans med övrigt konferens- eller mötesmaterial. Allt sköts från receptionisternas vanliga datorer och webbgränssnittet i Check In, eller direkt ifrån besökskiosker.

Ökad säkerhet med besökskiosker

I kommuner där Socialtjänsten vill öka säkerheten för sina anställda kan man med fördel använda besökskiosker som ställs utanför skalskyddet. Besökaren anmäler sig enkelt på skärmen och blir insläppt av sin handläggare. På så vis slipper dessutom handläggaren vänta i onödan om besökaren inte kommer i tid.

 

Integrerad kalenderfunktion

Check In har dessutom en modul för integrering med Exchange/Outlook/Office 365. När en möteslokal bokas och deltagare läggs till får varje deltagare ett mail med en länk till föranmälan. Så snart deltagaren klickat på länken blir besöket inlagt i Check In med plats, rum, tid och de inbjudna besökarna. Kvällen innan mötet får era gäster ett mail från Check In med all info om plats och tid samt en QR-kod. Besökarna checkar sedan in som en grupp eller individuellt med hjälp av QR-koden i sin telefon. Det går dessutom utmärkt att koppla speedgates, dörrar och hissar till Check In för att skapa ett effektivt flöde, hela vägen från inbjudan till att besökare registrerar sig och får access till möteslokaler.

Inbyggd telefoni och ljudsystem

Tack vare inbyggd telefoni och ljudsystem i kioskerna ger det motsvarande service som om en vakt eller receptionist skulle hanterat besöket. När besökaren registreras får besöksmottagaren ett telefonsamtal och ser direkt i telefonen vilken reception det gäller. Det går också att använda SMS-avisering som alternativ till uppringning.

 

Lidköpings kommun

Enkelt handhavande av brandlarmscentraler uppskattas av personal inom Lidköpings kommun, där skolor, förskolor och äldreboende brandsäkras med Autronica.

Många av Nordens mest krävande verksamheter förlitar sig på vårt säkerhetskunnande.

Det är ingen slump att SystemHouse Solutions produkter sitter installerade på sjukhus, häkten, museum, industrier och kontor över hela Skandinavien. Genom smarta lösningar garanteras driftsäkerhet och högsta skydd av fastigheter och personer dygnet runt. Vi är mycket stolta över alla våra nöjda kunder, här får ni möta några av dem.

Kontakta oss för
mer information

Skicka ett meddelande