-

Säker logistikverksamhet hos DSV med det flexibla Integrasystemet.

En multifunktionell säkerhetsplattform som kan hantera passage, inbrottslarm och brandskydd var några av kraven som DSV hade inför bygget av sin nya logistikanläggning i Landskrona. Med Integrasystemet kunde alla villkor uppfyllas och kontor och lager är säkrat på bästa sätt.

DSV - en gigant inom transport och logistik med verksamhet över hela jorden

dsv_3

Nybyggnation av stort logistikcentra för DSV i Landskrona

DSV är en global leverantör av transport- och logistiktjänster med huvudkontor och ägande i Danmark. Koncernen består av tre divisioner: DSV Road (lastbilstransporter), DSV Air & Sea (sjö- och flygtransporter) och DSV Solutions (lagerhållning och tredjepartslogistik) som alla är representerade i Sverige. DSV har i dag egna kontor i fler än 75 länder men har aktivitet i fler än 100.

DSV har en stor logistikanläggning strategiskt placerad invid E6:an utanför Landskrona. Den mycket moderna anläggningen har en byggnadsyta om ca 100.000 kvm och är ett nytt landmärke i regionen. På lagret och kontoret i Landskrona arbetar ca 500 personer.

dsv_2

Tydlig kravbild och omfattande installation

När DSV:s nya logistikcentra i Landskrona projekterades vann Bravida upphandlingen som säkerhetspartner. Då DSV hade Integrasystemet på tidigare lager kände man till lösningen, som man varit nöjd med.

Krav från DSV:s sida var ett system som hanterar passage, inbrott, brandlarm samt ger ett fullt skalskydd på anläggningen. Genom Integraplattformen kunde samtliga önskemål tillgodoses. På grund av den stora byggnadsytan blev det en omfattande installation.

 

kortlsare-med-vinkel

Driftsäkert och stabilt system uppskattas av DSV

Med stora projekt som det här är det alltid stora utmaningar. Integran agerar som ett överordnat system med signaler från brandlarmsystem och portstyrningar via OPC.

Integrasystemets driftsäkerhet och stabilitet uppskattas mycket av personalen hos DSV.

kortlsare-tagg2

Integrasystemet på DSV i siffror

  • 19 undercentraler
  • 5.325 larmpunkter
  • 1.450 aktiva kort
  • 377 kortläsare