-
SHS > Branscher > Säkerhetslösningar för kontor och bostäder > Brandsäkerhet för kontor och bostäder
kontor_och_bostader_003

Trygga och säkra kontor och bostäder, varje dag året runt.

Tydliga larmsignaler och smidiga utrymningsvägar - två grundläggande behov som måste fyllas på ett kontor eller i en bostadsfastighet. Med brandskydd från Autronica skapas trygghet i de miljöer där vi spenderar den största delen av vår tid.

Brandskydd för kontor och bostäder

Autronicas marknadsledande brandskydd gör både kontor och bostadshus säkra. Tydliga larmsignaler och utrymningsvägar är av högsta prioritet, både på kontor där många människor arbetar och i bostadshus där boende vistas dygnet runt. Autronicas högklassiga, driftsäkra produkter inom brandsäkerhet uppfyller alla krav och kan anpassas för att möta varje behov som finns i en kontorsfastighet eller flerfamiljshus.

systemhouse-solutions_3s5a7041_foto-liza-simonsson

Driftsäkert, pålitligt och kraftfullt

Ett tryggt och säkert brandskydd är nödvändigt i fastigheter där människor arbetar eller bor. Arbetsplatsen är det ställe där förvärvsarbetande personer spenderar mest tid utanför hemmet. Det är därför av stor vikt att både bostadshus och kontorsfastigheter är utrustade med driftsäkert brandskydd och tydliga utrymningsvägar.

Marknadsledande brandsäkerhet för bostäder och kontor

Olika kontorsmiljöer kräver olika typer av brandsäkerhet. En byggnad som främst innehåller arbetsrum behöver andra produkter än exempelvis ett företag med känslig utrustning i form av data- och serverhallar. Autronicas produkter inom brandsäkerhet täcker alla typer av säkerhetsbehov som kan uppstå i en kontorsfastighet eller ett flerfamiljshus.

Avlarmningsenhet för lägenheter

Autronicas I/O BN-303/LS är en lokal avlarmingsenhet som är fylld av funktionalitet som passar extra bra i lägenheter. Enheten kan till exempel koppla ifrån detektorn under en viss tid vid matlagning. Det går även att återställa eller frånkoppla rökdetektorn, eller multidetektorn, om ett brandlarm aktiveras i lägenheten.

Multidetektorer

En multidetektor är en kombination av en optisk rökdetektor och en temperatursensor. Den fungerar på så sätt att en ökning av temperaturen gör detektorn känsligare för brandgaser med mycket små partiklar, vilka kan uppstå vid exempelvis flambränder som har få synliga artiklar. Multidetektorn säkerställer att en brand upptäcks i ett tidigt skede, så att kontor eller bostäder kan evakueras i tid.

SelfVerify
För ökad trygghet har alla Autronicas larmgivare i modell 300 och uppåt som är monterade på detektorslinga en så kallad SelfVerify-funktion. Funktionen innebär att enheterna testas automatiskt en gång per dygn för att säkerställa absolut högsta grad av tillförlitlighet och funktionalitet i systemet.

Geely Innovation Centre

Med Integrasystemet och Artifex får Geely Innovation Centre ett säkerhetssystem som lever upp till högt ställda krav gällande integration, volymhantering och tydligt larmpresentation.

Många av Nordens mest krävande verksamheter förlitar sig på vårt säkerhetskunnande.

Det är ingen slump att SystemHouse Solutions produkter sitter installerade på sjukhus, häkten, museum, industrier och kontor över hela Skandinavien. Genom smarta lösningar garanteras driftsäkerhet och högsta skydd av fastigheter och personer dygnet runt. Vi är mycket stolta över alla våra nöjda kunder, här får ni möta några av dem.

Kontakta oss för
mer information

Skicka ett meddelande