-
SHS > Branscher > Säkerhetslösningar för skola och universitet > Besökssystem för skola och universitet
skola_och_universitet_003

Effektivisera besöksflödet med besökssystemet Check In.

Underlätta för både besökare och personal genom att digitalisera er besökshantering. Med Check In får ni ett säkert, smidigt besöksflöde samtidigt som skolans eller universitetets reception och administrativa personal avlastas.

Besökssystem för skolor och universitet

SystemHouse Solutions besökssystem Check In är utvecklat för att förenkla och effektivisera besökshantering. Personal får passerkort som ger tillgång till ingångar och entréer, och besökare anmäler sig enkelt i receptionen när de besöker skolområdet. Besökssystemet Check In, som enkelt integreras med andra delar av Integrasystemet, möjliggör ett säkert och effektivt sätt att ta emot besökare oavsett om receptionen är bemannad, delvis bemannad eller helt obemannad.

systemhouse-solutions_3s5a7507_foto-liza-simonsson

Modern besökshantering, för stora besöksflöden

Ett skol- eller universitetsområde består oftast av ett antal byggnader för studenter, forskare, lärare och administration. Huvudreceptionen ska ta bland annat hand om studenter som behöver hjälp och välkomna externa besökare. Med besökssystemet Check In frigörs tid så att receptionister kan ägna mer tid åt att serva studenter istället för att ta emot besökare eller söka upp besöksmottagare. Besökarna klarar sig helt själva med hjälp av våra besökskiosker. Check In gör hela jobbet med att kontakta värden, bekräfta mötet och skriva ut besöksbrickor.

Marknadsledande besökssystem för smidig besökshantering

Hur fungerar det?

Med Check In kan man enkelt effektivisera all besöksmottagning och avlasta sina receptionister. Hela systemet kan enkelt hanteras från receptionisternas vanliga datorer genom ett smidigt webbgränssnitt. Besöksbrickor kan skrivas ut i förväg från receptionen och lämnas ut tillsammans med övrigt material som mötesdeltagarna ska ha under mötet. Större grupper som kommer för möten checkas snabbt in i besökskiosker. Även oanmälda besök kan skriva in sig och få kontakt med rätt besöksmottagare.

Smidig integration med kalender

Check In har även en modul för integrering med Exchange/Outlook/Office 365. På det sättet kan besökare, med hjälp av en QR-kod som de får via inbjudan, checka in i en självbetjäningskiosk eller öppna dörren in till möteslokalen, direkt i mobilen. Koderna styr vilka ingångar besökarna får tillträde till.

Många olika byggnader? Inga problem.

Om det finns flera byggnader med olika ingångar på området kan varje kiosk få sin egen uppsättning av tjänster. Olika verksamheter inom ett universitet har, av naturliga skäl, olika behov av besökshantering. En reception kan vara bemannad, en annan obemannad. I den första kanske man vill avlasta receptionisterna, i den andra kanske man vill ha en självbetjäningskiosk med ljudsystem där besökaren kan anmäla sig och få vägvisning.

Automatisk dörröppning för godkända besök

Besöksterminalen till Check In kan också kopplas till en dörr och öppna för de besökare som godkänts av sin besöksmottagare. I de flesta fall placerar man besökskiosken i ett besöksområde utanför skalskyddet för att sedan gå och hämta sin gäst. Men om behovet finns kan man alltså öppna en dörr automatiskt genom att kiosken kopplas till ett relä i en dörr, hiss eller port.

 

Sveriges Lantbruksuniversitet

Med en samlad säkerhetslösning för passerkontroll och larm har säkerhetsnivån höjts och administrationen av kort och behörigheter förenklats för SLU.

Många av Nordens mest krävande verksamheter förlitar sig på vårt säkerhetskunnande.

Det är ingen slump att SystemHouse Solutions produkter sitter installerade på sjukhus, häkten, museum, industrier och kontor över hela Skandinavien. Genom smarta lösningar garanteras driftsäkerhet och högsta skydd av fastigheter och personer dygnet runt. Vi är mycket stolta över alla våra nöjda kunder, här får ni möta några av dem.

Kontakta oss för
mer information

Skicka ett meddelande