-
SHS > Branscher > Säkerhetslösningar för stat & kommun > Brandsäkerhet för stat och kommun
stat_och_kommun_001

Trygga offentliga byggnader med brandskydd från Autronica.

Äldreboenden, skolor, häkten, kommunhus, vårdcentraler, skolor och bibliotek är några av de många statliga och kommunala verksamheter som använder SystemHouse Solutions brandskyddslösningar. Med Autronicas kraftfulla brandskydd säkras fastigheter, samtidigt som både medborgare och personal får en trygg miljö att vistas i.

Brandskydd för stat och kommun

Med en varierad verksamhet, som ofta är utspridd i byggnader över hela städer och kommuner, är det klokt att ha samma leverantör av brandskydd till samtliga fastigheter. Det förenklar underhållet och ger en kostnadseffektiv totallösning. Autronicas produktlinje består av högteknologiskt brandskydd som anpassas helt utifrån de olika verksamheternas krav och specifikationer. Detta säkerställer personal och medborgares trygghet, oavsett vilken offentlig byggnad de befinner sig i.

systemhouse-solutions_3s5a7058_foto-liza-simonsson

Flexibla, skalbara lösningar för verksamhetens skiftande behov

Med de många olika verksamheter som ryms inom en kommunal eller statlig organisation behövs ett både flexibelt och utbyggbart brandskydd och anpassade utrymningsrutiner. Det finns dessutom ofta verksamheter som kräver extra strikt brandskydd, såsom äldreboenden, gruppboenden och fängelser, där personerna som vistas i lokalerna behöver hjälp att ta sig ut vid en utrymning. SystemHouse Solutions erbjuder kompletta brandskyddslösningar som uppfyller olika verksamheters krav och behov.

Ett komplett brandskydd som säkrar hela organisationen

AutroMaster V
Med det överordnade systemet AutroMaster V övervakas och styrs varje del av brandlarmsanläggningen på ett säkert och tillförlitligt sätt. Personal ser snabbt och enkelt var larmet går och kan agera snabbare och mer effektivt vid en utrymning. Det är även möjligt att göra brandövningar utan att störa den vardagliga verksamheten.

 

Adresserbart blixtljus eller siren
På exempelvis äldreboenden rekommenderas ett adresserbart blixtljus och siren. Enheten går att använda för ljus, ljud eller både ljus och ljud. Allt för att ett larm skall uppfattas utan dröjsmål av både boende och personal så att en evakuering kan genomföras så snabbt som möjligt.

SelfVerify
För ökad trygghet har alla Autronicas larmgivare i modell 300 och uppåt som är monterade på detektorslinga en så kallad SelfVerify-funktion. SelfVerify nnebär att enheterna testas automatiskt en gång per dygn, vilket säkerställer den absolut högsta graden av tillförlitlighet och funktion.

Lidköpings kommun

Enkelt handhavande av brandlarmscentraler uppskattas av personal inom Lidköpings kommun, där skolor, förskolor och äldreboende brandsäkras med Autronica.

Många av Nordens mest krävande verksamheter förlitar sig på vårt säkerhetskunnande.

Det är ingen slump att SystemHouse Solutions produkter sitter installerade på sjukhus, häkten, museum, industrier och kontor över hela Skandinavien. Genom smarta lösningar garanteras driftsäkerhet och högsta skydd av fastigheter och personer dygnet runt. Vi är mycket stolta över alla våra nöjda kunder, här får ni möta några av dem.

Kontakta oss för
mer information

Skicka ett meddelande